SAREPTA Aktiv UngdomsJobb

Aktiv UngdomsJobb hjelper ungdom mellom 16 og 25 år å få sin første jobb-erfaring. Søk om plass på våre kurs og få hjelp til å søke den jobben som gir deg erfaring og nye muligheter.

Aldersgruppe: 16 til 25 år

Sarepta MKK er en selvstendig, frivillig forening som skal utvikle inkluderingsarbeid, kompetanse, arbeidstrening og  næringsutvikling gjennom aktiviteter tilknyttet nettverket der du bor  (Telemark). Hovedprosjektet til Sarepta er AktivUngdomsJobb (AUJ). 


Aktiv UngdomsJobb hjelper deg mellom 16 og 25 år med å få sommer-/ deltidsjobb. Gjennom 6 kurskvelder gir vi deg forståelse for hvem du er og hvilken verdi du har i den du er, hvordan du med en slank CV likevel har mye å komme med for potensielle arbeidsgivere, hvordan du skriver en CV og søknad, hvordan du kan skille deg ut fra mengden for å få deg jobb, hvor du kan finne aktuelle jobber med mer. 

Vi planlegger følgende datoer for våren 2024:

Uke 2-7: Vårkurs 1 i Bamble (Bamble frivilligsentral, Falkåsveien 8, 3960 Stathelle).
Uke 9-15: Vårkurs 2 i Skien (Gulset Nærmiljøsenter, Nyhusvegen 14, 3726 Skien).
Uke 16-22: Vårkurs 3 i Skien (Gulset Nærmiljøsenter, Nyhusvegen 14, 3726 Skien).

Vi planlegger også høstkurs, datoer for dette vil bli publisert våren 2024.


Innhold

Faste innslag på kurskveldene er presentasjon av aktuelle jobber og besøk av en gjest som forteller sin suksesshistorie om å skaffe seg jobb. I tillegg har vi følgende innhold:

KURSKVELD 1: Introduksjon til AUJ, forventningsavklaring, deltakere fyller ut interesseskjema. Identitet, styrker og kunnskap.

KURSKVELD 2: Flerkulturell bakgrunn, kompetanse og muligheter. Vi snakker også om frivillighet og hvilke muligheter man får som frivillig.

KURSKVELD 3: Jobbsøkerprosessen. Alle skriver hver sin CV og søknadstekst hvor vi hjelper til, denne kan benyttes til å søke aktuelle jobber.

KURSKVELD 4: Jobbintervju med rollespill. Intervjuteknikker. Fremtoning. Hvem er jeg og hvordan presenterer jeg meg selv?

KURSKVELD 5: Vi jobber praktisk med å søke ledige jobber både i nettverket og på nett.

KURSKVELD 6: Skikk og bruk, rettigheter og plikter. Egenvurdering. Avslutning.

Onsdagssamlingene blir fylt med tematisk opplæring, erfaringsutveksling, sosialt samvær, tips om aktuelle jobber og pizza. Deltar du på alle 6 samlingene, får du kursbevis og kan sette det på din CV.


PÅMELDING TIL KURS FOR 2024:
Vi behøver kun påmelding en gang, ikke til hver enkelt kurskveld.


Klikk her for påmelding til vårkurs 2 i Skien fra 28/2 - 10/4 2024

Klikk her for påmelding til vårkurs 3 i Skien fra 17/4 - 5/6 2024


Ved spørsmål kontakt oss på tlf 40 70 77 77/ ungdomsjobb@derdubor.org
2024 © Der du bor