Mandag 12 Mai
Kl. 08:30 - 12:00, Nav Porsgrunn. Kammerherreløkka 2, 3915 Porsgrunn
Inkluderingsdager Telemark - Grenland
Nav Porsgrunn er vertskap for den kommende inkluderingsdagen i Grenland. Vi møttes i deres lokaler på Kammerherreløkka 2 til en formiddag med temaet: Tilbake til utdanning og arbeid – Hvordan kan et «Ungdomsløft» skape mer inkludering?

Basert på statistikk i fylket og forskning som belyser situasjonen for denne gruppen er det et økende antall unge som av ulike årsaker er uten utdanning, opplæring og arbeid. Unge i utenforskap har høyere risiko for lav inntekt, økonomisk usikkerhet gjennom livet og økt behov for offentlige ytelser og sosial støtte. Samtidig er det en sammenheng mellom psykiske helseutfordringer og frafall i skolen. Selv om bildet er nyansert, ser vi at for unge som har falt utenfor, blir veien tilbake til utdanning og/eller arbeidslivet ofte både lengre og mer krevende.

Det finnes mange tiltak - men lykkes egentlig prosjektene, tiltakene og samarbeidet som har blitt iverksatt i offentlige tjenester, utdanningsinstitusjoner, frivillige organisasjoner og andre aktører, med å redusere utenforskap blant unge?

Se påmeldingsskjema nederst på siden.


08:00 - Registrering, mingling og kaffe

08:30 - Velkommen

* Innledning ved Leder for Nav Porsgrunn, Grunde Grimsrud.

* Morten Kjørholt Pettersen &  Torunn Evensen: Keops sitt bidrag til arbeidsinkludering. Keops motiverer, bistår og styrker mennesker på veien til et yrkesaktivt liv. Vi får høre mer om deres suksessfaktorer og samarbeid som har bidratt til at bedriften formidler et imponerende høyt antall personer til jobb eller utdanninger.

* Sobin Prabaharan & Anniken Cappelen Søvik, DNB Telemark : Økt økonomiforståelse som forebygging av utenforskap.  Anniken og Sobin deler innsikt og erfaringer med hvordan økonomiopplæring og økonomisk mestring styrker unges ferdigheter i å håndtere livets utfordringer og bidrar til å forebygge utenforskap. Økonomisk kunnskap er mer enn bare tall – det handler om trygghet, valg og muligheter. Kan styrket økonomiforståelse være en vei ut av utenforskap for unge?

* Gustav Løvenhjelm - Mental Helse Vestfold & Telemark: Hvordan skape trygghet i en utrygg generasjon. Unge som sliter med psykisk uhelse, mangler ofte de nødvendige støtteapparatene for å håndtere utfordringene, noe som gjør veien tilbake til både utdanning og arbeid vanskeligere. Gustav Løvenhjelm deler innspill på hvordan vi sammen kan skape en tryggere hverdag for ungdommen - og hvordan psykisk helse kan forbedres gjennom målrettede tiltak og tverrfaglig samarbeid.

Vi setter av ekstra god tid til å snakke sammen. Det blir også god anledning til innspill i plenum.

I tillegg får vi informasjon om støtteordninger som arbeidsgivere kan benytte for å gi unge en ny sjanse i arbeidslivet.

12.00: Gratis lunsj. Du er hjertelig velkommen til å bli igjen og fortsette samtalen.

Vi ønsker å skape et hyggelig felleskap rundt lunsjen, men har denne gangen ikke kapasitet til å tilrettelegge for mange ulike allergier og matrestriksjoner. Har du spesielle matbehov, er du mer enn velkommen til å ta med egen lunsj og bli med rundt bordet.


Hva er inkluderingsdager Telemark. 

Telemark har satt seg mål om å bli best på inkludering. Da må vi kjenne hverandre, inspirere hverandre, lære av hverandre og utfordre hverandre! Inkluderingsdager er en møteplass på tvers, og er for alle som jobber for bedre og bredere deltakelse og mindre utenforskap. Her møter offentlig ansatte, politikere, gründere og sosiale entreprenører, folk som jobber i frivillige organisasjoner, ledere i privat næringsliv og offentlig sektor, forskere og akademia, eller andre som ønsker å være en ressurs i inkluderingsarbeidet. 

Inkluderingsdager startet i Oslo av Velferdsetaten, SoCentral og Kybri som tok metoden og møteplassen til andre fylker. Fylkeskommunen støttet etablering av Inkluderingsdager i Telemark, som nå videreutvikles av organisasjonen Der du bor (DDB) som et samarbeidsprosjekt.

På nettsiden: https://inkluderingsdager.no/  er oversikt og mer informasjon om alle Inkluderingsdager i Telemark, Vestfold og Østfold.


Hvem står bak Inkluderingsdager Telemark?

Inkluderingsdager eies og videreutvikles nå av organisasjonen Der du bor (DDB). Der du bor er en nettverksorganisasjon med 12 Nærmiljøsenter/Frivilligsentraler, andre organisasjoner og enkeltpersoner. Siden 2017 har DDB ledet Grenland Inkluderingsforum som nå er utvidet til Inkluderingsdager Telemark.

Møteplassen Inkluderingsdager Telemark videreutvikles og koordineres av DDB i samarbeid med Fylkeskommunen, KIE -Kvalifiserings og integreringsenheten i Skien, Flex-id stiftelsen, Kirkens Bymisjon og Porsgrunn kommune.

Hilsen arbeidsgruppen,

Gisle Lunde, Lise Ripegutu, Lailo Merganova, Stig Roar Hansen, Signe Tynning , Grunde Grimsrud og Quessia Wold.







Hvordan bør vi utvikle inkluderingsdagene Telemark slik at vi treffer behovene? Tusen takk for at du bruker to minutter og deler dine innspill med oss!

Påmelding

Det er satt begrensning på 75 plasser.

Allergier/diett, spørsmål eller innspill
Send
2025 © Der du bor