Vi samles for fjerde gang i 2024, med temaet: «Sammen om fremtidens mangfoldige Telemark: tenke globalt og handle lokalt.» Vi retter blikket fremover og fokuserer på fremtidens samarbeid, lokale muligheter og felles planer for inkludering i Telemark i 2025.
På denne inkluderingsdagen deler Globale Sandefjord innsikt i hvordan de har organisert sitt arbeid for å inkludere 1000 innbyggere i arbeid eller utdanning, samt presenterer sentrale tiltak og egne erfaringer. Sammen reflekterer vi over fremtidsrettede perspektiver for et mer inkluderende samfunn. Vi vil også høre fra NAV-leder Grunde Grimsrud, som belyser to nasjonale utfordringer og formidler noe om hvordan Porsgrunn kommune vil arbeide med disse fremover. Kan konseptet Globale Grenland realiseres i nær fremtid? Her får vi høre verdifulle observasjoner. I tillegg deler Darren Williams-Valen sin inspirerende historie om det avgjørende vendepunktet som førte ham fra en toppjobb som direktør i London til et engasjement for ungdom i Grenland.
Se påmeldingsskjema nederst på siden!
Dato: 11. november 2024. Tid: 08:30 – 12:00.
Sted: Kirkens Bymisjon – Kafe, Bymisjonsenteret i Porsgrunn. Adresse: Storgata 141, 3915 Porsgrunn
Program
08.30 – Velkommen.
* NAV Porsgrunn: Grunde Grimsrud med gjest.
Med utgangspunkt i dagens situasjon ser NAV-leder Grunde Grimsrud fremover, presenterer to nasjonale utfordringer, og deler noe om hvordan kommunen vil arbeide med disse i fremtiden.
* «Fra ung telefonselger i Skien til direktør i London, og hjem igjen»
Darren Williams-Valen deler en inspirerende historie om å finne sin «passion» for å hjelpe ungdom i Grenland. Et personlig vendepunkt og tid alene førte ham hjem igjen til Gulset og jobb i Sarepta der han nå hjelper ungdom i Grenland med å finne sine styrker, sine drømmer og den første jobben ved siden av skolen.
* «Blikket fremover» ved Globale Sandefjord
Globale Sandefjord er et samarbeid mellom Sandefjord kommune, Sandefjord Næringsforening, NAV, næringslivet og frivilligheten, med en visjon om å plassere Sandefjord på kartet som et av de mest inkluderende og attraktive stedene å jobbe. De tar aktivt grep for å møte den økende etterspørselen etter arbeidskraft i det lokale næringslivet, samtidig som de skaper verdier - både økonomiske og menneskelige. De vil dele innsikt i hvordan de har organisert arbeidet for å inkludere 1000 innbyggere i arbeid eller utdanning, presentere sentrale tiltak, egne erfaringer og reflekterer over framtidsrettede perspektiver på inkluderende samfunn.
Det blir også god tid til samtaler rundt bordene.
11.30 – 12.00: Gratis lunsj.
Du er hjertelig velkommen til å bli igjen og fortsette samtalen frem til kl. 13:00.
Tittelbilde- Oslo. Photo by Olav Helland.
Hva er inkluderingsdager Telemark.
Inkluderingsdagene er en møteplass på tvers. Her møter du veiledere og saksbehandlere i kommunen. Du blir kjent med gründere og sosiale entreprenører, folk som jobber i frivillige organisasjoner, ledere eller ansatte i privat næringsliv og offentlig sektor, forskere og akademia, eller andre som ønsker å være en ressurs i inkluderingsarbeidet.
Inkluderingsdager startet i Oslo av Velferdsetaten, SoCentral og Kybri som med midler fra Kavlifondet og Sparebankstiftelsen tok metoden og møteplassen til Rogaland, Østfold, Vestfold og Grenland & Telemark. Fylkeskommunen støttet etablering av Inkluderingsdager i Telemark, som nå videreutvikles av organisasjonen Der du bor(DDB).
På nettsiden: https://inkluderingsdager.no/ er oversikt og mer informasjon om alle Inkluderingsdager i Telemark, Vestfold og Østfold.
Hvem står bak Inkluderingsdager Telemark?
Inkluderingsdager eies og videreutvikles nå av organisasjonen Der du bor (DDB). Der du bor er en nettverksorganisasjon med 12 Nærmiljøsenter/Frivilligsentraler, andre organisasjoner og enkeltpersoner.
Siden 2017 har DDB ledet Grenland Inkluderingsforum som nå er utvidet til Inkluderingsdager Telemark.
Møteplassen Inkluderingsdager Telemark i Grenland videreutvikles og koordineres av DDB i samarbeid med Fylkeskommunen, KIE -Kvalifiserings og integreringsenheten i Skien, Flex-id stiftelsen, Kirkens Bymisjon og Porsgrunn kommune.
Hilsen arbeidsgruppen,
Gisle Lunde, Lise Ripegutu, Lailo Merganova, Stig Roar Hansen, Nina Meling Haugen, Grunde Grimsrud og Quessia Wold.
Hvordan bør vi utvikle inkluderingsdagene Telemark slik at vi treffer behovene? Tusen takk for at du bruker to minutter og deler dine innspill med oss! |